Project Description

«Renovables con el Territoro: una visión compartida» promou el diàleg multisectorial amb actors i protagonistes de la transició energètica, alhora que fomenta la participació per abordar els principals temes i generar propostes positives, mecanismes i solucions tenint en compte aspectes socials, econòmics , mediambientals, de patrimoni arqueològic i de regulació.

El projecte ha proposat mesos de comunicació constant amb aquests actors multisectorials, a través de quatre sessions de diàleg en què es van abordar les temàtiques relacionades amb aquest procés, entrevistes i comunicació. La primera d’aquestes sessions va parlar de les sinergies del desplegament de les renovables amb activitats econòmiques pròpies del territori per a l’ocupació i les oportunitats laborals, com ara l’agricultura, l’apicultura, la ramaderia o el turisme rural. En sessions posteriors es van abordar els mecanismes de retorn de beneficis per als territoris amb projectes renovables; també dels processos d’exposició i opinió pública sobre els projectes d’energies renovables, així com també es va treballar juntament amb tots els actors a les guies o criteris per a les futures zones de desplegament de renovables.

Des d’INSTA hem participat en aquest projecte impulsat per la Red Española para el Desarrollo Sostenible i en col·laboració amb el Projecte Eudemon, aportant el nostre coneixment jurídic ambiental, contribuïnt en l’anàlisi normatiu del sector de les renovables a Espanya i les seves comunitats autònomes, així com fent una revisió jurídica de les propostes del full de ruta.

Més informació del projecte aquí.