La Xarxa de Custòdia del Territori de Catalunya, en col•laboració amb altres organitzacions europees, va iniciar el projecte Life titulat ” Land Life ” per comunicar els beneficis i la importància de la custòdia del territori en el medi ambient, en els ecosistemes i en les nostres vides.

Després de tres anys, el projecte culmina amb l’organització del 1 er Congrés europeu de Custòdia del Territori, que reunirà a Barcelona, del 5 al 8 de novembre, organitzacions i experts de la custòdia del territori per discutir sobre diverses àrees de planificació i gestió dels espais naturals, aspectes innovadors, avantatges mediambientals, la comunicació, implicacions legals, etc.

El Congrés és el punt de partida per a una nova xarxa europea que desenvoluparà encara més la custòdia del territori a Europa. Durant el Congrés es redactarà i es signarà la Declaració de Barcelona sobre Custòdia del territori. La Declaració definirà la Visió i Missió a través d’un procés de col•laboració que ajudarà a identificar sinergies entre els actors amb l’objectiu de treballar junts per a la promoció de la custòdia del territori tant a nivell regional com europeu.

Dos membres de INSTA, Joan Pons i Jordi Recorda, participaran al Congrés oferint presentacions sobre els serveis ecosistèmics i la custòdia del territori, la responsabilitat de les entitats de custòdia i la gestió dels medis aquàtics, respectivament.

Per més informació sobre el Congres cliqueu l’enllaç.