Recentment s’han fet públiques les iniciatives guanyadores de la 1a edició dels Premis CoopCamp 2020 i INSTA ha resultat guanyadora del 1r premi en la categoria de recent creació. En aquesta primera edició dels Premis CoopCamp s’han presentat un total de 9 entitats, 5 a la categoria de recent creació i 4 a la de consolidació, de les quals el Jurat ha decidit premiar

El jurat ha valorat el procés de transformació d’INSTA a cooperativa de treball, que ha optat per oferir un servei de dret ambiental que garanteixi els processos d’adaptació en àmbits com la salut ambiental i l’educació i perquè és una entitat que forma part de la XES i col·labora amb start ups del Camp de Tarragona. A més a més, facilita els seus serveis a entitats del 3r sector i associacions en assessorament jurídic ambiental.

Per altra banda, el Projecte Liana de Trespeus Associació Cultural ha obtingut el primer premi de la categoria consolidació perquè és una entitat sense ànim de lucre que mitjançant el projecte LIANA promou  l’articulació d’una xarxa autogestionada i la intercooperació de consumidorxs – distribuïdorxs – productorxs agroecològics del Priorat, Baix i Alt Camp i Conca de Barberà, així com també la creació d’una botiga física a Arbolí, una botiga web i un market place.

En l’actual període de crisi econòmica i social, el cooperativisme representa més que mai una eina d’autoorganització laboral, on les persones esdevenen el centre del projecte, en el qual les sòcies i treballadores s’organitzen de forma horitzontal i igualitària.

Més informació sobre CoopCamp a: www.coopcamp.cat