INSTA participarà a l’equip de treball del projecte de recerca “PROYECTO DE INVESTIGACIÓN JUSTICIA RESTAURATIVA PARA DELITOS MEDIOAMBIENTALES Y CONTRA LOS ANIMALES: DISEÑO DE PROGRAMAS PREVENTIVOS, DE INTERVENCION Y REPARACION EN UN MARCO GLOBALIZADO”. Projecte finançat pel Ministeri espanyol de Ciència i Innovació (2021-2025) i conduït per la investigadora Gema Varona (Institut Basc de Criminologia, Universitat del País Basc).

Aquest projecte permetrà treballar conjuntament amb varis centres de recerca estatals (Universitat del País Basc, de Cadis, de Saragossa i Sevilla), i internacionals (Universitat de Leuven i la Universitat Nacional d’Austràlia), així com el Fòrum Europeu de la Justícia Restaurativa.

El projecte abordarà la difícil qüestió de la utilització de la justícia restaurativa per delictes ambientals i contra els animals. Per a més informació podeu consultar el document.

El projecte preveu varies accions fins el 2025. En destaquem uns tallers teòrics i pràctics que agruparan entitats ecologistes i animalistes, fiscals, jutges, advocats i professionals de la justícia restaurativa. Aquests tallers estan previstos al 2023 a Sant Sebastià i us mantindrem informats sobre l’organització d’aquest esdeveniment.