Els passats 30 de novembre i 1 de desembre de 2022, l’advocat d’INSTA, Ivan Hortigüela, va participar en la tercera missió del projecte “Regional Social Economy Policies for Sustainable Community-Driven Environmental Transition” (RESPONDET) a Cracòvia (Polònia).

El projecte RESPONDET es centra en la transició verda i digital des de l’economia social en territoris locals i està cofinançat per el programa SMP-COSME de la Unió Europea.

En aquesta trobada la delegació catalana per aquesta missió del projecte (representants de la Subdirecció General d’Economia Social i Solidària de la Generalitat de Catalunya, la Confederació de Cooperatives de Catalunya, la Federació de Cooperatives Agràries, i les cooperatives Cíclica, Tandem Social, La Fàbric@ i INSTA) va treballar de forma conjunta amb membres del cooperativisme de Valònia (Bèlgica), Torí (Itàlia) i la regió de Malopolska (Polònia) en la creació de capacitats per iniciatives vinculades a les comunitats energètiques i l’economia circular.