Amb la col·laboració del Sindíc de Greuges de Catalunya, el proper 8 de maig de 2024, celebrarem el workshop “Impulsem la Justícia Restaurativa Ambiental a Catalunya”, amb l’objectiu d’explorar, a la llum de l’experiència d’aquest enfocament en altres àmbits, les potencialitats i els desafiaments de la Justícia Restaurativa a l’àmbit ambiental a Catalunya.

Aquest esdeveniment, que es desenvoluparà en el marc del nostre projecte “Diàleg ambiental pel futur de totes” (finançat per la Generalitat de Catalunya, Convocatòria Projectes Singulars 2023), es celebrarà de forma presencial a la Sala d’actes del Síndic de Greuges (Passeig de Lluís Companys, 7, Barcelona), de 9:30 a 13hrs, i estarà facilitat per Tésera Mediació.

La participació al workshop és gratuïta, però cal inscripció prèvia al següent formulari:

A continuació us presentem un avanç del programa i ponents convidats:

  • 09:30  Benvinguda i presentació a càrrec d’ Esther Giménez-Salinas i Colomer, Síndica de Greuges de Catalunya i Jordi Recordà Cos, INSTA
  • 09:45 Justícia Restaurativa a Catalunya amb la participació de Albert Rodríguez (Fundació AGI), GEMME – Grup Europeu de Magistrats per la Mediació (pendent), Mònica Albertí i Clara Casado Coronas (Síndic de Greuges)
  • 11:00 Pausa cafè
  • 11:20 Justícia Restaurativa Ambiental: Experiències restauratives a Catalunya i més enllà amb la participació de Júlia Barjau Dachs (Fòrum Europeu de Justícia Restaurativa), Gemma Varona (Universidad de País Vasco), Antoni Cardona Barber (Universitat Autònoma de Barcelona) i Jordi Recordà Cos (INSTA)
  • 12:30 Debat i dinàmica grupal facilitat per Aidà Almirall Serra i Lola Montejo Cunilleras (Tésera Mediació).
  • 13:30 Conclusions finals i tancament

Quedeu cordialment convidats!