A través d’un conveni de col·laboració entre la Universitat Rovira i Virgili i INSTA, l’advocat d’INSTA Ivan Hortigüela inicia un Doctorat Industrial a través del qual investigarà i aprofundirà coneixements en matèria de la responsabilitat penal en qüestions vinculades als residus plàstics.

La investigació en aquest camp es trobarà tutoritzada a nivell empresarial per Joan Pons Solé, soci fundador d’INSTA i ambientòleg especialitzat en Dret ambiental  amb àmplia trajectòria en projectes de preservació del medi, educació ambiental i defensa del territori. A nivell acadèmic, aquesta investigació es tutoritzarà per la Dra. Maria Marquès Banqué, professora de Dret penal al Departament de Dret públic de la Universitat Rovira i Virgili amb gran recorregut investigador en Dret penal ambiental i polítiques criminals en la societat del risc.

Mitjançant aquesta tasca investigadora, que té una durada prevista de tres anys, es pretén no únicament l’adquisició de coneixements i l’estudi de les novetats en el context jurídic d’aquest tema, sinó també desenvolupar una tasca que repercuteixi de forma positiva en el teixit empresarial de Catalunya i que afavoreixi la preservació del medi i la protecció de la salut de les persones de l’amenaça que avui dia suposen els residus plàstics.