Joan Pons Solé, ambientòleg i fundador d’INSTA, ha estat acceptat com a membre de la Comissió Mundial de Dret Ambiental de la IUCN, la Unió Internacional per la Conservació de la Natura.

La Comissió Mundial de Dret Ambiental (WCEL) és una xarxa d’experts en dret i polítiques ambientals de totes les regions del món que ofereixen els seus coneixements i serveis a les activitats de la UICN. WCEL funciona com a part integral del Programa de Dret Ambiental de la UICN (ELP) que inclou una estreta col·laboració amb el Centre de Dret Ambiental (ELC).

Amb una pertinença a tot el món, WCEL no només pren la iniciativa en projectes propis, sinó que també proporciona una font d’expertesa per al Centre de Dret Ambiental i altres parts de la UICN. La Comissió serveix, per tant, com a principal font d’assessorament tècnic jurídic a la Unió, als seus membres i a les seves institucions col·laboradores sobre tots els aspectes del dret mediambiental. Dóna suport a l’acció d’organitzacions governamentals internacionals, governs i organitzacions no governamentals per millorar o desenvolupar la infraestructura legal i institucional que millor s’adapti a la conservació dels recursos naturals en el context del desenvolupament sostenible.