Assessorament al projecte “Access To Land”, per l’accés a la terra a Europa

INSTA assessora al projecte “Access To Land”, un projecte europeu que preté enfortir el coneixement pràctic en l’àmbit de l’accés a la terra per als agricultors agroecològics. L’objectiu és afavorir l’aparició i consolidació de les iniciatives de base, treballant per assegurar l’accés a la terra i la custòdia del territori, així com el foment d’una evolució més àmplia de polítiques i regulacions sobre l’ús i la gestió del territori nacional i de la UE.

L’equip d’INSTA elaborarà la guia de bones pràctiques i recomanacions pel món local, que incentivin l’accés a la terra a partir d’una diagnosi elaborada pels socis del projecte i un seguit de recomanacions en aspectes com la planificació territorial, les garanties legals, la política fiscal, la política social i la regulació de la terra i la seva propietat.

El projecte “Access To Land” està format per organitzacions catalanes com la Xarxa de Custòdia del Territori i Rurbans, però també per organitzacions d’Itàlia, Bèlgica, França, Romania i el Regne Unit, i està finançat pel programa Erasmus+.